Skip to main content

Zaanstad gaststad van Europese conferentie over steden en stedelijke regio’s

In november is Zaanstad gaststad voor de internationale conferentie van de European Metropolitan Authorities (EMA), met burgemeesters en vertegenwoordigers uit Europese steden. Deze conferentie, met het thema 'brede welvaart', vindt plaats op 20 en 21 november 2024.

De deelnemers kijken vanuit een grootstedelijk perspectief naar brede welvaart, waarbij economische ontwikkelingen, sociaal welzijn en ecologie in balans zijn. Dit perspectief kan de Europese Unie en stedelijke regio’s helpen bij het stellen van prioriteiten en het maken van evenwichtige keuzes voor de toekomst.

Het programma begint op 20 november met een ontvangst op het stadhuis in Zaandam en werkbezoeken in Zaanstad, Haarlem en Almere. Op 21 november opent burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, samen met burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, de conferentie. Hoogleraar Henri de Groot geeft een lezing en er zijn debatten en werksessies over duurzame economische ontwikkeling, bestaanszekerheid en een gezonde leefomgeving.

Wethouder Stephanie Onclin is trots op deze kans om Zaanstad te tonen aan internationale bestuurders. "We laten zien wat wij doen om brede welvaart te bevorderen, met oog voor economie, welzijn en duurzaamheid."

Dit bericht is overgenomen van metrpoolregioamsterdam.nl.